Stoły sztaplowane, czyli jakie?

Przeglądając strony internetowe oferujące rozwiązania dla lokali gastronomicznych, hoteli, sal konferencyjnych, a także dla domu możemy trafić na stoły sztaplowane. Wiele osób nie do końca wie co to za rodzaj stołu. Pora to zatem wyjaśnić.

Na pierwszy rzut oka stoły sztaplowane w niczym nie różnią się od zwykłych stołów, przy których jemy codzienne posiłki. Jednakże trzeba wiedzieć, że stoły z możliwością sztaplowania to takie, które można swobodnie układać jeden na drugim i w ten sposób przechowywać. Są zaprojektowane w taki sposób, aby przy ich magazynowaniu można było zaoszczędzić miejsce.

Konstrukcja pozwala na zestawianie ich, co nie zawsze jest możliwe przy zakupie zwykłych stołów. W przypadku stołów sztaplowanych, na jednym stosie można ułożyć nawet 30 stołów. Zatem stoły sztaplowane dedykowane są w dużej mierze dla restauracji, kawiarni, barów, sal konferencyjnych i bankietowych, gdzie z części mebli kompletnie się nie korzysta i trzeba je gdzieś przechować.